Masovno krštenje Piroćanaca na Nišavi

Izvor: Akter, 13.Sep.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovno krštenje Piroćanaca na Nišavi

Oko 140 Piroćanaca, medju kojia su bila deca od četiri godine i oni stariji, danas se krstilo na masovnom krštenju koje su organizovali Srpska pravoslavna crkva i Sportski centar na reci Nišavi u centru tog grada

Osim onih koji su se krstili, po veoma lepom vremenu okupili su se njihovi kumovi, rodbina i prijatelji i mnogi gradjani.

"Lepo je što sam se danas krstio jer je cela moja porodica krštena. Sve je lepo organizovano, vernik sam i verujem u Boga", kazao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << četrnaestogodišnji Aleksa Ćirić.

Danas je krštena i dvadesetčetvorogodišnja Mirjana Anadjelović Mančić.

"Dopalo mi se ovo krštenje u Nišavi. Bilo je dosta mladih, ali i onih nešto starijih. Svi moji su kršteni. Osećaj je prelep i baš sam srećna", kazala je Mirjana.

Pirotski arhijerejski namesnik otac Serafim kazao je da je veoma zadovoljan zbog toga što se na Keju kraj Nišave okupio veliki broj vernika.

"Ovo je veliki i radostan dan. Iako se najavljivalo loše vreme, Bog je dao da bude lepo vreme. Ipak je ovo kraj perioda kada ljudi mogu da se krste u reci ili u moru. Ovo je možda prvi put u pirotskom kraju da krštenje obavljamo na Nišavi", rekao je on.

Otac Serafim je danas krštenim Piroćancima poručio da posle krštenja ne ostanu kakvi su bili nego da idu na bolje, podržavaju božije zapovesti, odlaze u hramove, prate liturgiju, ispovedaju se i pričešćuju.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Masovno krštenje Piroćanaca na Nišavi

Izvor: juGmedia, 14.Sep.2015, 00:49

PIROT – Oko 140 Piroćanaca krstilo se minulog vikenda na masovnom krštenju koje su organizovali Srpska pravoslavna crkva i Sportski centar na reci Nišavi u centru grada...Osim onim koji su se krstili po veoma lepom vremenu okupili su se njihovi kumovi, rodbina i prijatelji,mnogi gradjani...„Lepo...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.