Masovni pomor i leševi kod Rume! Zatečen jeziv prizor u ataru sela, dežurne slušbe izdale hitno saopštenje za javnost!

Izvor: BKTV News, 25.Dec.2017, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovni pomor i leševi kod Rume! Zatečen jeziv prizor u ataru sela, dežurne slušbe izdale hitno saopštenje za javnost!

U ataru sela Vitojevci kod Rume otkriveno je masovno trovanje ptica i sisara i pronađeno je 19 leševa životinja, saopšteno je iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica.

U zajedničkoj akciji tog društva, službenika Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, inspektorom Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i Policijske stanice Platičeva, otkriveno je pet šakala, četiri lisice, jedna kuna belica, tri gavrana, četiri mišara i dva orla belorepana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Nedaleko od mesta gde su pronađeni leševi, uočene su iznutrice koje su bile neprirodno roze boje, što je ukazivalo na korišćenje nekog od pesticida, verovatno karbofurana, kažu iz Društva i dodaju da su leševi životinja, uzorci iznutrica i tretiranog semena prikupljeni za laboratorijske analize koje će pokazati uzročnika trovanja.

Evo zbog čega celi Odžaci gledaju u jednog sugrađanina, a on ne zna šta ga je snašlo!

"Brzom reakcijom na terenu uspeli smo da sprečimo dalji pomor. Uklonili smo sve leševe i zatrovane iznutrice koji su predstavljali dalji izvor opasnosti. Međutim, nismo u mogućnosti da uklonimo veliku količinu tretiranog semena koje se nalazi rasuto po njivi", rekla je kaže Milica Mišković iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije, prenosi se u saopštenju.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.