Mašinski fakultet obeležio 67 godina postojanja

Izvor: Akter, 31.Okt.2015, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašinski fakultet obeležio 67 godina postojanja

Mašinski fakultet u Beogradu danas je svečano obeležio 67. godina od osnivanja i 142 godine nastave iz oblasti mašinstva, a ministar prosvete Srđan Verbić ocenio je da Mašinski fakultet izuzetan i da svojim inovacijama doprinosi razvoju celog društva

"Danas kada pokušavao da uradimo stari domaći zadatak, da ubedimo Brisel i sve druge u naše kvalifikacije, za vas je samo dovoljno reći - Mašinski fakultet u Beogradu, svi vas prepoznaju", rekao je kratko Verbić na svečanosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Dodao da Mašinski fakultet "ne radi stvari kako je lakše, već kako treba" i da se to vidi kako koriste Inovativni centar, ali i po načinu organizovanja studija, koja je dovela do veće mobilnosti studenata.

Dekan fakultata Radivoje Mitrović poručio je da su "mašinci" oduvek bili u prvim redovima izgradnje zemlje i da su spremni da se i danas suoče sa novim izazovima.

"Radimo na projektima koje privodimo kraju i uvereni smo da će većina njih dati patente i rešenja za našu domaću privredu", rekao je Mitrović.

On je kazao da fakultet ima 21 obrazovni profil, savremenu naučnu opremu i da sarađuje s vodećim kompanijama u zemlji poput NIS-a, Železnica, EPS-a i Železare Smederevo.

Svečanosti je je prisustvovao i predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimir Kostić, koji je naveo da se pad svakog društva ogleda u padu profesionalnosti i naglasio da je na Mašinskom fakultetu "opasna grupa velikih majstora".

"Ovu karoseriju automobila ispred ulaza u salu, koliko čujem napravili su vaši studenti i mi koji smo spori, neodulučni, moramo da uhvatimo korak s tom decom ili će takvim automobilom otići, dajte da uhvatimo korak s njima", kazao je predsednik SANU.

Obeležavanju godišnjice prisustvovali su dekani svih fakulteta u Beogradu i mašinskih fakulteta u zemlji, brojni profesori i studenti.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.