Izvor: B92, 03.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marš solidarnosti sa zaraženima

Beograd -- 900 volontera Omladine JAZAS-a organizovalo je povorku u znak solidarnosti sa HIV pozitivnim osobama.

Volonteri JAZAS-a u podne su u Beogradu krenuli od paviljona Cvijeta Zuzorić na Kalemgdanu i završili šetnju na Trgu Slavija, a deo ulica kojima su prolazili bio je na kratko zaustavljen za saobraćaj. Oni su nosili transparent sa natpisom "Solidarnost", kao i zastave i oznake regionalnih kancelarija te organizacije. U akciji su učestvovali volonteri iz 20 gradova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji, a priključio im se i deo građana.

Šetnja podrške zaraženima virusom HIV-a protekla je bez incidenata, a učesnici su ispred kancelarije Tematske grupe za HIV i sidu UNAIDS-a zvižducima izrazili svoje nezadovoljstvo radom te kancelarije.

Predsednik skupštine Omladine JAZAS-a Karlo Boras rekao je agenciji Beta da je poenta "Marša solidarnosti" bila podrška ljudima koji žive sa HIV-om i AIDS-om, ali da su želeli i da izraze nezadovoljstvo radom Tematske grupe UNAIDS-a jer, kako je kazao, u centru pažnje treba da bude čovek, a ne šuplje strategije i programi koji ništa ne donose.

Volonteri JAZAS-a nisu, kako je bilo predviđeno, šetnju završili paljenjem sveća ispred Hrama svetog Save, zbog velike saobraćajne gužve, a to će, prema rečima predstavnice za medije JAZAS-a Dragane Stojanović, učiniti kasnije tokom dana.

Akcija je deo kampanje JAZAS-a povodom Svetskog dana borbe protiv side, 1. decembra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.