Izvor: Politika, 23.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marketing ili pretnja

Ispod džipa Čedomira Jovanovića, predsednika Liberalno-demokratske partije (LDP), bile su postavljene upotrebljene patrone za vatromet a ne eksploziv, ponovio je juče za "Politiku" sagovornik iz vrha MUP-a Srbije. Policija ipak nastavlja da istražuje ovaj slučaj, jer postoji mogućnost da je to bio jedan vid pretnje lideru LDP-a. Međutim, nije isključena ni verzija da je neko namerno postavio korišćene vatromete kako bi se incident iskoristio za marketing u vreme predizborne tišine. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Priča o eksplozivu ispod džipa počela je u petak uveče oko 20.30 časova, kada je obezbeđenje Čedomira Jovanovića primetilo da se "nešto" nalazi ispod "micubiši pajera" koji je bio na parkingu pored restorana "Mitologija" u Birčaninovoj ulici, preko puta dobro obezbeđene zgrade konzulata ambasade Nemačke. Jovanović se u tom trenutku nalazio u restoranu zajedno sa Sonjom Biserko, predsednicom Helsinškog odbora za ljudska prava, Vesnom Pusić, predsednicom hrvatskog Građanskog komiteta za ljudska prava, Žarkom Koraćem, liderom Socijaldemokratske unije, i još nekolicinom najbližih saradnika i prijatelja.

Jovanovićevo obezbeđenje je odmah pozvalo policiju i reklo da sumnja da se ispod zadnjeg desnog točka nalazi eksploziv, odnosno šest vezanih štapina. Na lice mesta je odmah došla kontradiverziona ekipa MUP-a Srbije koja je utvrdila da nema bilo kakvog detonatora, te da pronađeni predmeti ne mogu da eksplodiraju. Ipak, odneti su na dodatne analize kojima je utvrđeno da se u zamotanom kartonu nalazila crvena smesa.

Fizičko-hemijske i spektrofotometrijske analize utvrdile su da nema tragova eksplozivnih čestica, niti barutnih tragova, već da je reč o upotrebljenim patronima za vatromet.

Liberalno-demokratska partija (LDP) izrazila je ogorčenje zbog saopštenja MUP-a Srbije prema čijim navodima su ispod automobila Čedomira Jovanovića pronađene upotrebljene patrone za vatromet a ne eksploziv.

D. T.

[objavljeno: 23.01.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.