Izvor: Blic, 23.Maj.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marjanović juče svedočio

Marjanović juče svedočio

KRALJEVO - Pred istražnim sudijom Okružnog suda u Kraljevu Milijom Kurčubićem juče pre podne se kao svedok pojavio bivši predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Marjanović tokom istražnog postupka koji se vodi protiv Nenada Đokića, bivšeg direktora Fonda za razvoj Republike Srbije. Đokić je pritvoren zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio ovaj fond za oko četiri miliona maraka.

Krivična prijava tereti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Đokića da je tokom 1997. i 1998. godine odobravao kredite preduzećima i zadrugama u Srbiji koji nisu stigli do svojih korisnika, već su otišli sasvim na drugu stranu. Među 'korisnicima' ovih kredita su Fabrika vagona iz Kraljeva, 'Filip Kljajic” iz Kragujevca, 'Zdravlje' iz Leskovca, 'Prva iskra' Barič i Zemljoradnička zadruga u Medveđi.

Marjanović se u istrazi pojavio u svojstvu nekadašnjeg predsednika Upravnog odbora Fonda za razvoj Srbije i, prema rečima istražnog sudije, izjavio da je Đokić imao široka ovlašćenja, tako da je sam odobravao kratkoročne kredite. UO je u pojedinačnim slučajevima te kredite pretvarao u trajni ulog kapitala u preduzećima kojima su oni bili namenjeni, kazao je Marjanović. D. Marković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.