Marić: Izmenama zakona do efikasnije kaznene politike

Izvor: RTS, 26.Jan.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marić: Izmenama zakona do efikasnije kaznene politike

Ministarstvo unutrašnjih poslova će u narednih sedam dana započeti zvaničnu proceduru za izmenu Zakona o vanrednim situacijama, a jedan od ključnih segmenata biće kaznene odredbe, najavio je načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić.
Marić je istako da su izmene Zakona neophodne kako ne bismo ponovo gledali slike kao sa juga Srbije u poslednjih 48 sati, za koje su delimično odgovorni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i građani zbog svog neodogovornog ponašanja, prenosi Tanjug.

"Naša nacionalna osobina je da ne plaćamo komunalne usluge nego nam je lakše da umesto 100 dinara, koliko košta mesečno naknada za uklanjanja smeća, sve to izvrnemo u reku", rekao je Marić u Palati "Srbija".
Marić je rekao da će kaznene odredbe biti uvedene na transparentniji način koji će omogućiti efikasniju primenu zakona, jer do sada kaznena politika ili nije primenjivana ili nije davala očekivane rezultate.
Najavio je da će u narednih sedam dana biti spreman tekst izmena pomenutog zakona, ali nije mogao da otkrije detalje.
Marić je dodao da je planirano da zakon prođe skupštinsku proceduru do maja odnosno do godišnjice prošlogodišnjih katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Marić: Uskoro izmene zakona o vanrednim situacijama

Izvor: Blic, 26.Jan.2015

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) će u narednih sedam dana započeti zvaničnu proceduru za izmenu zakona o vanrednim situacijama, a jedan od ključnih segmenata biće kaznene odredbe, najavio je danas načelnik Sektora za vanredne situacije MUP - a Predrag Marić...On je istakao da je to neophodno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.