Manje stranih gostiju u Srbiji

Izvor: RTS, 28.Dec.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje stranih gostiju u Srbiji

Zbog ekonomske krize u svetu i političke nestabilnosti u Srbiji manje stranih gostiju. Pola miliona turista provelo prosečno 3,25 dana u Srbiji.

Državni sekretar za turizam Goran Petović izjavio je da je Srbiju u prvih 10 meseci ove godine posetilo oko 555.000 stranih turista, što je sedam odsto manje nego prošle godine.

Petković je rekao da su stranci ostvarili 1,2 miliona noćenja, što je manje za pet odsto, ali je porasla dužina boravka posetilaca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Turisti sada u Srbiji provode 3,25 dana, dok je prošle godine prosek bio 3,18 dana", rekao je Petković, dodajući da je važno da se poveća i broj gostiju.

Kako je državni sekretar za turizam ocenio, 2008. godina je bila teška godina za srpski turizam, pre svega zbog političke nestabilnosti početkom godine, a kasnije i zbog ekonomske recesije svetskih razmera.

"Dobra je vest što su kapaciteti u zimskim turističkim mestima trenutno popunjeni, ali ipak očekujemo da će turistički promet u Srbiji biti nešto manji od prošle godine", naveo je Petković.

Prošle godine u Srbiji boravilo je približno 2,3 miliona turista. 

"Sledeća godina biće teška i biće godina borbe za održanje postojećeg biznisa", ocenio je državni sekretar za turizam.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Smanjen broj stranih turista u Srbiji

Izvor: Blic, 28.Dec.2008

Državni sekretar za turizam Goran Petović kaže da je Srbiju u prvih 10 meseci ove godine posetilo oko 555.000 stranih turista, što je sedam odsto manje nego prošle godine.....Petrović je rekao da su stranci ostvarili 1,2 miliona noćenja, što je smanjenje od pet odsto, ali da je porasla dužina...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.