Mamograf ponovo u centru Beograda

Izvor: B92, 25.Okt.2010, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mamograf ponovo u centru Beograda

Beograd -- Posle Sajma medicine, pokretni digitalni mamograf, koji je kamenovan tokom Parade ponosa, ponovo je na beogradskom Trgu Nikole Pašića.

U njemu će sve zainteresovane Beograđanke moći da obave pregled još narednih desetak dana, koliko će se zadržati na Trgu pre no što krene u druge gradove Srbije.

U pokretnom mamografu od juna je urađeno oko 15 000 mamografija, pregledano je 4.500 nalaza, a 400 žena je upućeno na dalju dijagnostičku proceduru, podseća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Suzana Vasović iz Instituta za onkologiju.

"Pozivamo sve naše sugrađanke da bez bojazni i straha dođu i obave kontrolne preglede tu prvu skrining mamografiju. Nije potreban nikakav uput, potrebna je samo dobra volja i bilo kakav identifikacioni dokument da bi se pregled obavio na Trgu Nikole Pašića broj 6, gde stoji ovaj pokretni mamograf”, poziva Suzana Vasović.

A šta kažu sugrađanke koje smo zatekli na Trgu Nikole Pašića:

"Treba da se čeka oko dva meseca regularno, a sad sam slučajno bila u gradu, imala zdravstenu knjižicu, predala i sad ću doći na red. Rezultat će biti relatvno brzo i nadam se dobar.”

"Čula sam da je ovde mamograf i s obzirom da imam već uput, odlučila sam se da dođem ovde, jer je mnogo brže, ovde vam nije potreban uput. Ovde nije, predate knjižicu, i u roku od 15 minuta dođete na red.”

"Čula sam kad su bili oni nemiri da postoji. Onda je koleginica rekla da je dolazila, pa sam došla i ja sad.”

"Bila sam prošle nedelje i onda sam rekla koleginici da ovde je super, brzo se završi.”

"Ovako nam je nekako lakše, kao u prolazu, ne treba ni knjižica. Ovde 10 minuta i tamo 10.”

"Čini mi se jako dobro zato što završe nešto za pola sata što je vezano sa čekanjem, uputima, zakazivanjima itd. Mislim da je mnogo jednostavnije, pristupačnije i obuhvatiće veliki broj žena koje se sigurno neće odlučiti ovako lako kao sada.”

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mamograf ponovo u centru Beograda

Izvor: Blic, 25.Okt.2010

Posle Sajma medicine, pokretni digitalni mamograf, koji je kamenovan tokom Parade ponosa, ponovo je na beogradskom Trgu Nikole Pašića. U njemu će sve zainteresovane Beograđanke moći da obave pregled još narednih 10-ak dana, koliko će se zadržati na Trgu pre no što krene u druge gradove Srbije...U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.