Malovićeva: Sudije obeštećene

Izvor: B92, 03.Apr.2009, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malovićeva: Sudije obeštećene

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović potvrdila je da je do sada isplaćeno preko milijardu i 700 hiljada dinara sudijama koje su tokom 2005. godine tužile državu.

Sudije su podnele tužbu zato što im plate tada nisu povećane. Vladinom Uredbom iz decembra 2004. godine povećane su plate svim državnim funkcionerima. Međutim, iz te uredbe tada su izuzete sudije, koje su zahtevale nadoknadu.

Ustavni sud Srbije kasnije je Vladinu Uredbu proglasio neustavnom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Oko dve i po hiljade tužilaca i sudija do danas je dobilo spor protiv države. Malovićeva je dodala da ceo proces tužbe sudija i dalje traje i da on prolazi korz različite faze.

"Svakako da je tu došlo do neprimenjivanja zakonskih propisa. Na nivou pravosuđa je postojalo različito mišljenje. Ja to ne želim da komentarišem. Ministarstvo pravde poštuje izvršne presude i sa računa Ministarstva je isplaćen taj iznos", kaže Snežana Malović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.