Izvor: B92, 22.Dec.2010, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malovićeva: Razmotriti odluke USS

Beograd -- Ministarka pravde Snežana Malović kaže da će Visoki savet sudstva razmotriti sve odluke Ustavnog suda Srbije koje se tiču žalbi neizabranih sudija.

Sudije koje su u reformi pravosuđa ostale bez posla očekuju da će Ustavni sud, sada kada je usvojio žalbu sudije Milene Tasić, isto odlučiti u njihovim slučajevima.

Očekuje se jedna odluka koja bi se odnosila na sve sudije. Vraćanje ovog slučaja Visokom savetu sudstva na novo razmatranje smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i dokazom za ono što govore godinu dana - da je proces reizbora bio loš.

"Da je bilo otvorenih pitanja, da je bilo problema, određenih nejasnoća – jeste. I naravno da je demokratski to priznati i da trebate da sagledate način na koji treba da rešite ta otvorena pitanja", kaže Malovićeva.

"Ja sam duboko uverena da će dalje postupanje Visokog saveta sudstva i Državnog veća tužilaca doprineti da se sve ove nejasnoće otklone. Svaka moguća sumnja takođe, pogrešni koraci isprave", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Reforme na popravnom

Izvor: RTS, 22.Dec.2010

Visoki savet sudstva preuzeće od Ustavnog suda razmatranje žalbi neizabranih sudija, najavila ministarka Snežana Malović. Početak rasprave o setu pravosudnih zakona obeležilo protestovanje poslanika DSS-a i SNS-a, jer nisu prihvaćeni njihovi predlozi da se duplira vreme za raspravu o tim zakonima....

Nastavak na RTS...

Još jedna šansa za 800 sudija koje nisu izabrane

Izvor: Blic, 23.Dec.2010, 01:10

Ustavni sud Srbije usvojio je žalbu neizabrane sudije Milene Tasić iz Jagodine i naložio Visokom savetu sudstva (VSS) da ponovo odluči o njenoj prijavi kojom je konkurisala za izbor sudije na stalnu sudijsku funkciju. Ovo neće biti usamljen slučaj među 800 sudija koje su izgubile posao zbog reformi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.