Mališani dobijaju kupatilo

Izvor: Blic, 26.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mališani dobijaju kupatilo

Troje maloletnika iz Crvenčeva kraj Pirota – Ivana (14), Vlada (10) i Tanja (8), uskoro će dobiti sobu i kupatilo koje su im obećali Redakcija lista „Alo!" i Opština Pirot. U žižu javnosti njih troje dospelo je letos kada je Centar za socijalni rad u Pirotu u nameri da im pomogne za njih kao najbolje rešenje predlagao smeštaj u hraniteljsku porodicu. Tom predlogu usprotivila se njihova porodica i selo.

Maloletne Antiće je pre pet godina napustila majka, a prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine im je umro otac. Oni žive sa bakom Viktorijom (75) i dedom Budimirom (77) u Crvenčevu, a njihov staratelj od prošle godine je tetka Slavica Živković koja živi u selu Crnoklište. Posle brojnih novinskih i TV priloga, redakcija lista „Alo!" je odlučila da obezbedi kompletni građevinski materijal za sobu i kupatilo, a Opština Pirot preko Fonda za građevinsko zemljište finansira radove.

Radnici pirotskog preduzeća „Ming" koje smo posetili juče za deset dana izidali su sobu i kupatilo za Ivanu, Tanju i Vladu koji će najkasnije za mesec dana dobiti svoj krov nad glavom i bolje uslove za život u selu. Majstori su juče završavali postavljanje krovne konstrukcije i veoma brzo će dograđene prostorije uz staru kuću dobiti krov.

– Svaki dan smo s majstorima, gledamo kako rade, a kuvamo im i kafu. Radujemo se što dobijamo svoju sobu. Raduju se i moji školski drugovi i doći će na useljenje – kaže najstarija Ivana, ponovivši svoj stav odranije da bi njih troje najviše voleli da ostanu kod babe i dede u kući gde su rođeni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.