Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 17:01

Mali tužio Univerzitet u Beogradu zbog poništenja doktorskog zvanja

Ministar finansija Siniša Mali podneo je Upravnom sudu dve tužbe protiv odluka organa Univerziteta u Beogradu u vezi sa njegovom doktorskom disertacijom.
Upravni sud je formirao dva predmeta po tužbama Siniše Malog i to po tužbi od 13. decembra 2021. godine protiv Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu i po tužbi od 30. decembra 2021. godine, protiv tuženog Senata Univerziteta u Beogradu, rečeno Tanjugu u Upravnom sudu. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Navedeni predmeti su u radu i biće rešeni u razumnom roku, budući da su sudije dužne da rešavaju predmete po redosledu prijema tužbe u sud, u skladu sa Programom rešavanja starih predmeta i sa posebnim prioritetom u rešavanju predmeta koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim", navode iz suda.
Senat Univerziteta u Beogradu poništio je krajem prošle godine doktorsku diplomu Malom.
Na sednici Senata je doneto rešenje o poništavanju prethodne odluke Senata Univerziteta u Beogradu iz decembra 2019. godine o stečenom naučnom nazivu doktor nauka, a doneta je zbog utvrđenog neakademskog ponašanja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.