Izvor: RTS, 02.Dec.2020, 18:52

Mali privrednici traže pomoć od države

Nekoliko stotina zaposlenih u maloj privredi, ugostiteljstvu i turizmu, frilenseri i muzičari protestovalo je sa zahtevom da im država pomogne da prevaziđu teškoće u poslovanju u kojima su se našli zbog pandemije koronavirusa.
Protest su organizovali Udruženje "Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije" i Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS).

Slađana Trajković, zastupnica Udruženja "Zaštitnik preduzetnika i privrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije kaže za Tanjug da jedan od njihovih najbitnih zahteva jeste otpis poreza i doprinosa na minimalce koji su dati kao pomoć preduzetnicima a drugi je direktna pomoć ugroženim sektorima, kao što su turizam, ugostiteljstvo, event industrija.
Predsednica Udruženja turističkih agencija Srbije Marija Matijević rekla je da je turističkim agencijama najvažnija jednokratna pomoć i da se realizuju svi zahtevi koje su agencije predale Fondu za razvoj.
Ima ih više od 300 a do sada je, kaže, obrađeno tek 25 odsto.
Za vreme protesta ispred Ministarstava finansija i privrede saobraćaj se nije odvijao Ulicom admirala Geprata.
Okupljeni su većinom poštovali epidemijske mere, nosili maske, dok je fizičko rastojanje bilo teško održavati.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.