Mali: Narod najbolji sudija, a ne političke komisije

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Narod najbolji sudija, a ne "političke" komisije

Povodom odluke Odbora za etiku Univerziteta u Beogradu o njegovom doktorskom radu, ministar finansija Siniša Mali rekao je da mu je teško da prihvati stav, kako je ocenio, političke komisije.
Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu jednoglasno je utvrdio postojanje neakademskog ponašanja Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije, dok je rektorka Ivanka Popović objasnila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je rad, zapravo, proglašen plagijatom.

Siniša Mali je poručio da će se boriti i svojim angažmanom dokazati svoje znanje, kao i da je "narod najbolji sudija, a ne političke komisije".
"A kako mi je? Teško mi je. Mnogo mi je teško zato što sam ceo život naporno radio, znam koliko sam napora uložio da budem najbolji student. Mnogo sam napora uložio i za svoje diplomske i za postdiplomske studije, jedna magistratura, druga magistratura, doktorat i onda mi je teško da prihvatim odluke 'političkih komisija'", rekao je Mali, dolazeći u parlament gde je u toku rasprava o Predlogu budžeta za 2020. godinu.
Mali je ponovio da je sada u potpunosti posvećen usvajanju budžeta, i da će se posebno obratiti građanima, ali posle usvajanja najvažnijeg zakona u parlamentu.
"Ono što je meni danas važnije je što ćemo završiti raspravu o budžetu u načelu. Očekujem da se do srede završi rasprava o amandmanima i da se u četvrtak budžet usvoji. Imamo samo 115 amandmana. Mislim da nikada nismo imali manje amandmana na jedan budžet što govori o njegovom kvalitetu", naveo je Mali.
Istakao je da u budžetu za 2020. godinu ima novca i za plate i za penzije, za podizanje životnog standarda građana Srbije, kao i za investicije u putnu i železničku infrastukturu.
"Pravimo osnovu za još brži rast. Fiskalna konslidacija je završena i sada gledamo u budućnost", rekao je Mali.
Na ponovljeno pitanje šta namerava da uradi posle odluke Odbora i u vezi sa ostavkom koju traži opozicija, Mali je kazao da je već odgovorio na to pitanje i da će "građani Srbije na kraju dati svoj sud o radu svakog od nas".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.