Mala matura 7 do 10 dana kasnije

Izvor: B92, 06.Apr.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mala matura 7 do 10 dana kasnije

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović izjavio je da će mala matura biti odložena za sedam do deset dana, a da će datum biti preciziran naknadno.

"Mi ćemo objaviti tačan datum, ali ima još dva i po meseca", rekao je Obradović u Skupštini Srbije.

"Prema podacima od 7. februara, 65 odsto škola je radilo normalno, a 35 nije, dok je broj izgubljenih i nadoknađenih časova po školama različit, ali smo procenili da je sedam dana optimalno vreme da svima damo priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nadoknade izgubljeno", naveo je ministar.

Obradović je naveo da je Ministarstvo, odlaganjem male mature, želelo da stvori uslove da nema nervoze ni kod đaka, ni kod nastavnika, ni kod roditelja, te da će njeno odlaganje za sedam do deset dana obezbediti dovoljno vremena za pripremu.

"Sve govori da ima dovoljno vremena i da nema nikakvog razloga da se stvara dodatna nervoza oko polaganja male mature”, napomenuo je Obradović.

On je podsetio da je Ministarstvo proteklih meseci preduzelo nekoliko mera da bi polaganje male mature prošlo na najbolji mogući način, da je zbirka odštampana u februaru, kao i da je odavno poznata struktura zadataka koje će đaci polagati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.