Izvor: TangoSix.rs, 12.Jul.2023, 07:01

Makedonska kontrola letenja kupila Rohde & Schwarz sistem glasovne komunikacije

Kompanija Rohde & Schwarz saopštila je da je makedonska Kontrola letenja (M-NAV) za modernizaciju svojih komunikacionih sistema izabrala njihov sistem CERTIUM VCS.
Iz kompanije su naveli da će se njihov IP (Internet Protocol) sistem glasovnee komunikacije CERTIUM VCS isporučiti i integrisati na međunarodne aerodrome u Skoplju i Ohridu.
– Prema ugovoru sa makedonskim pružaocem usluga kontrole letenja, koji posluje na celoj teritoriji Severne Makedonije, nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << su završeni fabrički prijemni testovi u Rohde & Schwarz centru kompetentnosti za glasovne komunikacione sisteme u Bukureštu. Instalacija i implementacija projekta trenutno se uspešno odvijaju na licu mesta.
M-NAV će koristiti CERTIUM VCS za pokrivanje glavnih operacija oblasnog kontrolnog centra, kontrolnih tornjeva aerodroma (toranj i/ili prilaza), kao i simulatora i za obezbeđivanje integrisanih komunikacija vazduh-zemlja i zemlja-zemlja.
Jedan od izazova projekta bila je integracija dva udaljena radna mesta na ohridskom aerodromu kao deo istog sistema glasovnee komunikacije koji je postavljen na skopskom aerodromu. Zbog najsavremenije VoIP (Voice over Internet Protocol, internet telefonija) tehnologije ugrađene u CERTIUM VCS, omogućena je laka implementacija VPN komunikacija za opremu koja se nalazi na obe lokacije. CERTIUM obezbeđuje potpunu redundantnost, uključujući distribuiranu primenu na različitim lokacijama. Ugovor između M-NAV GOJSC i Rohde & Schwarz potpisan je u maju 2022. – navodi se u saopštenju.
Dragoljub Pačev, menadžer projekta u tehničkom odeljenju M-NAV, kazao je ovom prilikom:
– Rohde & Schwarz komunikacioni sistem je ispred svog vremena, veoma napredno i fleksibilno rešenje za M-NAV koje može da omogući naša buduća proširenja i obezbedi da ispunimo sve zahteve za obezbeđivanje bezbednog, sigurnog i efikasnog upravljanja vazdušnim saobraćajem u Severnoj Makedoniji. –
– Naše rešenje CERTIUM VCS nudi izuzetnu fleksibilnost i uvereni smo da će novi sistem u Severnoj Makedoniji poboljšati bezbednost, sigurnost i efikasnost, pomažući M-NAV-u da se nosi sa rastućim operativnim zahtevima kontrole vazdušnog saobraćaja. – rekao je Aleksandru Negulesku, generalni direktor Rohde & Schwarz centra kompetentnosti za glasovne komunikacione sisteme u Bukureštu.
The post Makedonska kontrola letenja kupila Rohde & Schwarz sistem glasovne komunikacije appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.