Izvor: B92, 28.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majice za savesne platiše

Beograd -- Posle vesti da Elektrodistribucija Beograd besplatno deli majice redovnim platišama, građani došli pola sata pre otvaranja centra EDB.

U EDB-u kažu da će tokom akcije biti podeljeno oko 20 hiljada majica sa natpisom "Ja se ne bojim mraka, ja redovno plaćam struju." Prvog dana nagrađivanja onih koji ne duguju za struju, podeljeno je oko 5.000 majica u više veličina i boja. Dok su pojedini građani Beograda po svoje nagrade došli i pre otvaranja šaltera, drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su bili iznenađeni tom akcijom.

Elektrodistribucija Beograd objašnjava da je ovo treća godina za redom kako u mesecu junu nagrađuje redovne platiše. Majice mogu da dobiju samo oni koji struju plaćaju na šalterima EDB-a. "Prethodnih godina su savesni građani na poklon dobijali karte za pozoriste, bioskop ili ulaznice za bazen. Iskustvo je pokazalo da su nasi potrosači bili najzadovoljniji kada su na poklon dobijali majice, pa su u EDB-u odlučili da ovu akciju ponove", objašnjava Sandra Alagić iz EDB-a.

Komentarišući ovu akciju, pojedini stručnjaci kažu da nema mnogo logike u tome što se nagrađuje neko ko je platio račun na vreme jer mu je to i obaveza. Urednica sajta Enerdži obzerver Sijka Pištolova smatra da bi EPS, umesto na ovakve marketinške akcije, novac trebalo da potroši na mnogo korisnije stvari.

"Pod pretpostavkom da jedna majica košta jedan evro, cela akcija košta najmanje dvadeset hiljada evra. Za te pare, za početak, mogli su da zamene sijalice u prigradskim naseljima, a ovim neće popraviti imidž među građanima", objašnjava Pištolova.

U EDB-u kažu da skoro 90 odsto potrošača redovno plaća struju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.