Mađarska naručila 16 višenamenskih helikoptera H225M

Izvor: TangoSix.rs, 15.Dec.2018, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska naručila 16 višenamenskih helikoptera H225M

Ministarstvo odbrane Mađarske naručilo je 16 višenamenskih helikoptera H225M opremljenih sistemom za upravljanje naoružanjem HForce. Zajedno sa helikopterima, kompanija Erbas će obezbediti obimni paket za obuku i podršku kako bi se osigurao najviši nivo operativne dostupnosti.
– Zahvalan sam za poverenje koje je mađarska vlada stekla prema našoj kompaniji kako bi podržala svoj ambiciozni program modernizacije oružanih snaga “Zrinji 2026“. Naši timovi su >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << bili svedoci profesionalizmu i entuzijazmu mađarskih stručnjaka i pilota čiji je doprinos bio ključan za osiguranje uspeha ovog projekta – rekao je Bruno Even, generalni direktor Erbas Helikoptersa.
– Ovaj novi ugovor potvrđuje H225M kao borbeno dokazanu, višenamensku patformu koju koriste najzahtevniji vojni korisnici širom sveta. Mađarske oružane snage moći će se osloniti na troškovno efikasni tandem helikoptera H145M i H225M koji će im omogućiti da pokriju sve glavne vojne misije, od više namena koje pruža laki helikopter, preko taktičkog transporta, borbenog traganja i spasavanja do izvršavanja lakih borbenih jurišnih zadataka – dodao je Even.
Helikopteri H225M koje je izabrala Mađarska biće opremljeni najsavremenijim komunikacionim mogućnostima i biće korišćeni za transport, borbeno traganje i spasavanje kao i specijalne operacije. Njegova najsavremenija avionika i četvoroosni autopilot, izuzetan dolet i nosivost, u kombinaciji sa prostranom kabinom konstruisanom da može da nosi do 28 vojnika, moćno naoružanje vazduh-zemlja/more kao i sistem za elektronsko ratovanje, omogućava da se helikopterom H225M izvode i najzahtevniji zadaci. Helikopter ima mogućnost upotrebe u svim vremenskim uslovima koje je podržano njegovom usklađenošću sa naočarima za letenje noću (NVG – night vision goggle).
H225 je trenutno u upotrebi širom sveta sa 88 helikoptera koji su do sada isporučeni. Nedavno je flota ovih helikoptera prešla ukupan nalet od 100.000 sati, nakon prve isporuke Ratnom vazduhoplovstvu Francuske 2006. godine. Od tada je 11-tonski H225M dokazao svoju pouzdanost i izdržljivost različitim borbenim okruženjima i kriznim područjima.
Ovim ugovorom, Mađarska postaje deveta država koja je izabrala H225M. Kao član porodice višenamenskih helikoptera Super Puma, ova vojna varijanta je trenutno operativna u Francuskoj, Brazilu, Meksiku, Maleziji, Indoneziji i Tajlandu, a nedavno su ga naručili Kuvajt i Singapur.

The post Mađarska naručila 16 višenamenskih helikoptera H225M appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.