MUP prikazao Erbasov helikopter, najavljene tri nove super pume

Izvor: RTS, 12.Jun.2020, 14:07

MUP prikazao "Erbasov" helikopter, najavljene tri nove "super pume"

Ministarstvo unutrašnjih poslova prikazalo je četvrti po redu helikopter H145M i nova vozila kojima će ojačati kapacitete policije i vatrogasno-spasilačkih jedinica.
Ministar policije Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao primopredaji "Erbasovog" helikoptera H145M, rekao je da se danas nastavlja sa realizacijom obećanja da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u kontinuitetu dobijati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novu opremu i da će se svakoga dana raditi na tome da efikasnost jedinica bude veća, a njihova opremljenost maksimalna.

Najavio je da se u narednim godinama očekuje isporuka još tri nova savremena transportna helikoptera, takozvane "super pume", saopštio je MUP.
Vatrogasno-spasilačke i policijske jedinice širom Srbije, u sklopu nabavke koja je danas prikazana, dobiće 39 terenskih i osam kombi vozila, 29 auto-prikolica, kao i pet vatrogasnih kamiona, rekao je Stefanović.
"Hoćemo da pokažemo da jednako brinemo o svakom delu naše zemlje, o svim policijskim i vatrogasnim stanicama širom Srbije, ali pre svega o građanima koji će imati korist od toga što su naše vatrogasno-spasilačke i policijske jedinice bolje opremljene", dodao je Stefanović.
Posle nabavki poslednjih godina, prosečna starost patrolnih vozila sa 14 godina 2017. godine spuštena je na 6,5 godina.

"Radili na tome da smanjimo troškove održavanja, ali prvenstveno nam je bilo važno da svaki policajac i vatrogasac dobiju što bolja vozila u kojima će biti sigurni i bezbedni i tako moći brzo i efikasno da stignu na lice mesta i pomognu građanima", rekao je Stefanović.
MUP nastavlja i sa rekonstrukcijom i izgradnjom novih zgrada za policajce i vatrogasce, daljom nabavkom novih uniformi i njihovim opremanjem, naveo je ministar.
Kako je saopšteno, ministar je zahvalio predsedniku Republike i Vladi na podršci, zahvaljujući kojoj je bilo dovoljno sredstava da pored redovnih održavanja i ulaganja, ima novca za izgradnju novih zgrada i za kapitalne investicije.
"Zahvaljujući snažnom ekonomskom jačanju naše zemlje očekujemo da ćemo i u narednim godinama moći da investiramo pre svega u naše ljude", rekao je Stefanović.
Dodao je da ulaganje u obuke i treninge, praćeno adekvatnim investicijama u opremu i zgrade, garantuju da će Srbija ostati bezbedna i sigurna zemlja, a pripadnici MUP-a zaštićeni.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.