Izvor: B92, 28.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP o slučaju Kruezijua

Bečej -- MUP tvrdi da Baškimu Krueziju ni na koji način nije bilo ugroženo građansko pravo tokom boravka u stanici policije u Bečeju.

MUP saopštava da nad njim nije vršena prinuda. Fond za humanitarno pravo saopštio je da su bečejski policajci 25. jula priveli i u "neformalnom delu razgovora" vređali Kruezijua, pitajući ga šta će u Srbiji, zašto je oženjen Srpskinjom i zašto nije na Kosovu. Krueziju je potvrdio da su ga bečejski policajci priveli i vređali njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nacionalna osećanja, privatnost i čast.

Kako je naveo FHP, policiju je interesovalo zašto Krueziju živi u Bečeju, a ne u Prištini, "gde mu je mesto, šta radi ovde kad treba da se vrati 'dole', da li je svestan šta sve ovde može da mu se desi zbog njegovog imena, odnosno nacionalne pripadnosti, zašto se oženio Srpkinjom i zašto sa njom ima decu".

MUP je naveo da je 25. jula vođen razgovor sa Kruezijem, jer je njegova devojka Silvana Stojkov prijavila 22. jula da je Krueziju bio nasilan prema njoj i njenom sinu. Tokom razgovora sa Kruezijem, kada mu je predočeno da je osumnjičen za krađu u Dečjem vrtiću, stigla je Silvana Stojokov koje je rekla da ne želi da tuži Kruezija i da će zvati Natašu Kandić zbog toga što je on u policijskoj stanici, navodi se u saopštenju. Dodaje se da su policajci Kruezija, na njegov zahtev, dovezli do kuće, zbog intenzivnih bolova u stomaku.

U saopštenju sa navodi da se Kruezi pre mesec dana doselio u Bečej, kada je izašao sa izdržavanja zatvorske kazne u dužini od 11 godina iz Okružnog zatvora u Novom Sadu, kao i da je policija došla do saznanja da je on do sada izvršio 113 krivičnih dela.

Krueziju je ranije izjavio da su ga na informativni razgovor, povodom krađe izvršene u kraju u kom živi s porodicom, privela trojica policajaca bečejskog SUP-a, koji na uniformama nisu imali "propisne oznake", a zatim ga u neformalnom delu razgovora vređali. "Policajci su mi savetovali da se vratim u Prištinu i živim tamo, a ne u Bečeju", rekao je on i dodao da su ga fizičkog maltretiranja spasle vidljive rane na telu od nedavne operacije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.