MMR vakcina stiže u utorak

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMR vakcina stiže u utorak

Isporuka ugovorene količine MMR vakcina protiv malih boginja, zauški i rubeola očekuje se u utorak, 29. septembra, rečeno je "Tanjugu" u Ministarstvu zdravlja.
U ministarstvu dodaju da je reč je o 33.000 jedinica.
Do kraja ove nedelje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" biće dostavljeno još 500 ampula koje će biti raspoređene tamo gde su trenutno najpotrebnije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Direktor "Batuta" Dragan Ilić ranije je rekao Tanjugu da je do nestašice MMR vakcine u pojedinim opstinama došlo zbog zastoja u isporuci usled problema u proizvodnji.
"Proizvođač, britanska firma 'Glakso', nas je neposredno pred isporuku obavestila o problemima u proizvodnji i nikakvih problema nije bilo sa tenderom ni sa izborom dobavljača", rekao je Ilić i naglasio da ne postoji opasnost od epidemije.
Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta (SLFS) Rade Panić, odgovarajući na pitanje novinara kako tumači nestanak MMR vakcine, rekao je da to nije tema kojom treba da se bavi sindikat, ali da smatra da bi svaka zdravstvena ustanova trebalo početkom godne "poprilično tačno i precizno" da isplanira sve što je potrebno za celu godinu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

MMR vakcina stiže u utorak

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2015

Isporuka ugovorene količine MMR vakcina protiv malih boginja, zauški i rubeola očekuje se u utorak, 29. septembra, rečeno je u Ministarstvu zdravlja...Navode da je reč o 33.000 jedinica. Do kraja ove nedelje Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" biće dostavljeno 500 ampula...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.