Izvor: Blic, 02.Jun.2023, 23:57

"MLADI I DALJE U STRAHU" Norveški stručnjaci podelili iskustvo sa srpskim kolegama nakon tragedija koje su nas zadesile: Dotakli se i pitanja šta uraditi sa mestom stradanja

Tim stručnjaka iz Norveške, koji su se 2011. godine bavili traumama građana posle masakra koji je počinio Anders Brejvik, doputovao je u Srbiju. Obišli su Oglednu osnovnu školu “Vladislav Ribnikar“ u kojoj je pre mesec dana trinaestogodišnji dečak ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja. Sa srpskim timom psihologa i predsednicom Vlade razgovarali su o daljim koracima. U fokusu, poručuju, treba da bude dobar plan za psihosocijalnu pomoć. Do sada urađeno na tom polju ocenili su kao prilično dobar posao.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mesec dana od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2023, 08:43

Navršava se mesec dana od masovnog ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu kada je učenik sedmog razreda ušao u školu i pucao iz pištolja na obezbeđenje, nastavnicu i učenike. Ubio je radnika obezbeđenja i devetoro učenika, i ranio njih šestoro.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.