Izvor: B92, 01.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lutrija donira za Sigurnu kuću

Beograd -- Lutrija Srbije uključila se u akciju B92 izgradnje sigurnih kuća za žrtve porodičnog nasilja.

Ugovor o donaciji u iznosu od 10.000 evra potpisan je danas, a novac će biti usmeren na izgradnju sigurnih kuća u Beogradu i Zrenjaninu. Ugovor su potpisali direktor Državne lutrije Bojan Krišto i direktor B92 Veran Matić. Saradnja, koju već duže imaju Lutrija Srbije i B92, pored komercijalnog dela, tako će imati i humanitarne aktivnosti, kaže Krišto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Državna lutrija Srbije veoma aktivna je u oblastima saradnje sa invalidskim organizacijama. Pored toga, mi želimo da budemo aktivni u više segmenata društva gde je potrebna određena pomoć", kaže on.

"Projekat B92 smo prepoznali kao jedan važan projekat, kojim se reintegrišu članovi našeg društva, tako da smo mi prepoznali to kao važnu stvar i odlučili da pomognemo sa iznosom od 10.000 evra", rekao je Krišto.

Pored saradnje u izgradnji sigurnih kuća, B92 će promovisati humanitarne akcije koje će sprovoditi Lutrija Srbije. Za dve i po godine rada od osnivanja, Lutrija je obezbedila preko 65 miliona evra za Crveni krst, socijalno-humanitarne, invalidske i sportske organizacije.

Dve sigurne kuće koje se grade u Beogradu trebalo bi već od septembra da pruže utočište žrtvama nasilja, dok bi kuća koja se gradi u Zrenjaninu trebalo da bude završena do kraja godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.