Lukić: Uloga u VSS čista forma, dekor i protokol

Izvor: Glas javnosti, 24.Dec.2011, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lukić: Uloga u VSS čista forma, dekor i protokol

BEOGRAD - Sudija Milimir Lukić ocenio je u tekstu ostavke na mesto člana Visokog saveta sudstva (VSS), da se uloga članova tog tela svodi na čistu formu, dekor i protokol.

Sudija Lukić, koji je 23. novembra podneo ostavku, napisao je da VSS u novom sazivu "nije izradio, niti usvojio nijedan zapisnik, sa bilo koje od održanih sednica".

Politika, koja je imala uvid u Lukićev tekst, prenela je da se on na ostavku odlučio i zbog "odsustva elementarne odgovornosti za izrečeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << sud i mišljenje pojedinih članova VSS-a".

Kako je naveo, on ne želi da bude u istom telu sa "neodgovornim ljudima".

"Pojedini članovi VSS, posle održanih ročišta na Komisiji VSS, iznose jedno mišljenje i sud - na bazi kojeg se glasa i donosi predlog odluke koji se prosleđuje VSS, a na sednici VSS-a, na kojoj se odlučuje o tom istom predlogu, isti taj član se izjašnjava potpuno drugačije, a da se pri tome, činjenično stanje ničim nije izmenilo", napisao je sudija Lukić u ostavci.

Lukić je naveo da ostavku podnosi i jer smatra da Ministarstvo pravde ignoriše i zaobilazi nadležnosti VSS i "to kod postupaka predlaganja i donošenja zakona". Prema njegovim rečima, najnovijim izmenama i dopunama Zakona o VSS izborni članovi VSS mogu biti razrešeni i udaljeni u gotovo svakom trenutku što će "sigurno dovesti do toga da se uloga člana VSS svede na čistu formu, dekor ili protokol".

"Zbog toga ne pristajem na takvu ulogu i podnosim ostavku na mesto člana Visokog savet sudstva", piše na kraju ostavke, prenela je Politika.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.