Lozničanima 600 knjiga na dar

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 13.Nov.2010, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lozničanima 600 knjiga na dar

LOZNICA - U akciji Ministarstva kulture pod nazivom "Knjiga za sve", Lozničke novosti su, kao prvi lokalni medij u Srbiji, tokom jednomesečne kampanje sakupile oko 600 knjiga koje su uručene institucijama za decu i stare.

Knjige su dobili Ustanova za decu sa posebnim potrebama "Sunce" u Loznici, Dom za decu i omladinu bez roditeljskog staranja ''Vera Blagojević'' u Banji Koviljači i Dom za stare u Krupnju, a uručili su ih specijalni savetnik ministra za kulturu Zoran Hamović i pesnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ljubomir Ćorilić.

Hamović je istakao da su Lozničke novosti prve odgovorile na potrebu da i lokalni mediji daju doprinos ostvarivanju akcije "Knjiga za sve", za čiju je realizaciju potrebno mnogo vremena, volje i truda. Hamović je, ocenivši da je akcija "ovde prihvaćena zaista od srca", objasnio da je reč je o jednoj od akcija u Godini knjige i jezika, čiji naziv "Knjiga za sve" već ukazuje šta se želelo da postigne, jer danas "može da se kaže da ima mnogo knjiga", ali i "onih koji su osujećeni da ih čitaju".

"Ako u Godini knjige i jezika ne dođemo do takvih ljudi, ako ne učinimo to što bi se moglo nazvati dobrim delom, da im damo knjige, kada ćemo to učiniti. Trebalo bi da svaka godina bude posvećena knjizi i jeziku i ovom akcijom se pokreće inicijativa da sve sledeće poklone punu pažnju dobroj knjizi i jeziku" naglasio je Hamović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.