Loznica pomaže raseljene sa Kosova

Izvor: Glas javnosti, Beta, 17.Feb.2011, 07:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loznica pomaže raseljene sa Kosova

LOZNICA - Gradska uprava Loznice raspisala je konkurs za dodelu pomoći u građevinskom materijalu raseljenim sa Kosova koji imaju prebivalište u tom gradu.

Za raseljene sa Kosova čije je prebivalište ostvareno pre 1. januara prošle godine na području Loznice i koji imaju državljanstvo Srbije, izdvojena je novčana pomoć ukupne vrednosti od 800.000 dinara. Komesarijat za izbeglice Srbije obezbedio je 750.000 dinara, a ostatak lokalna zajednica.

Uz zahteve, potrebno je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << priložiti dokaz da su porodice počele izgradnju stambenih objekata na građevinskom zemljištu sa dozvolom za izgradnju. Podnosioci prijava i članovi njihovih domaćinstava treba da poseduju i dokaz o statusu interno raseljenih lica, da nemaju nepokretnu imovinu, kao i dokaz da nisu prodali ili na drugi način otuđivali nepokretnosti u Srbiji. Među uslovima za učešće na ovom konkursu nalaze se i dokazi da domaćinstvo ima najmanje dva člana, kao i da namerava da ostane da živi u Loznici.

Konkurs će trajati do 11. marta ove godine.

Prema evidenciji Komesarijata za izbeglice u Loznici ima oko 170 raseljenih sa Kosova i Metohije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.