Loto: Očekivani fond za sedmicu 4.000.000 evra

Izvor: Blic, 05.Mar.2010, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loto: Očekivani fond za sedmicu 4.000.000 evra

U večerašnjem, 18. kolu najpopularnije igre na sreću "Loto" očekivani fond za sedmicu iznosi oko 400 miliona dinara, odnosno četiri miliona evra, a potencijalnom dobitniku se u izvlačenju "osmehuje" najviša novčana nagrada u poslednjih pet godina.

U Državnoj lutriji Srbije navode da će ukoliko bude bilo više dobitnika sa sedam pogodaka oni podeliti fond za dobitak.

Ako u današnjem izvlačenju bude postojao samo jedan srećni igrač, to će biti najveći dobitak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na "Lotou", veći čak i onog iz 12. kola 2005. godine kada je iznosio skoro 322 miliona dinara, a koji je dugo "držao rekord".

Prema podacima Državne lutrije, poslednji put sedmica iz bubnja izvučena je 30. oktobra 2009. godine i tada je iznosila 144.773.360 dinara.

Tokom prošle godine, pet puta su izvučne sedmice, a najveći iznos bio je u novogodišnjem kolu, odnosno 1. januara 2009. godine, oko 258 miliona dinara.

Broj ostvarenih pojedinačnih uplata za tu igru na sreću raste iz kola u kolo, u skladu sa povećanjem prenesenog fonda za sedmicu.

U poslednjem izvlačenju, u utorak, nagradni fond iznosio je oko 3.850.000 evra, a dobitnika sedmice nije bilo. Šest pogođenih brojeva imalo je 42 igrača, koji su postali bogatiji za 197.723 dinara.

Na pojedinim uplatnim mestima u Beogradu navode da se najveće gužve i redovi građana stvaraju na sam dan izvlačenja, neposredno pred zatvaranje uplatnih mesta.

Kada je reč o redovnosti učestvovanja u toj igri na sreću, anketa Tanjuga pokazala je da pored onih koji redovno igraju, ima i onih koji sreću "oprobaju" samo kad iznos dostigne milionsku cifru.

Penzionerka iz Beograda Mirjana Mićević kazala je da sa svojim mužem godinama igra "Loto", ali ne baš svake nedelje.

"Već 30 godina popunjavam istu kombinaciju složenu od dana rodjenja sina, ćerke, muža, kao i mog datuma. U poslednjem kolu, prvi put u zivotu, dobila sam peticu. Ne smem ni da razmisljam da su nas dva broja delila od miliona", kazala je sagovornica Tanjuga.

Ona je navela da se i njenom sinu svojevremeno "osmehnula sreća" i da je imao šest pogodaka, ali da je u tom kolu bilo više dobitnika sestice pa je za dobijeni novac uspeo da kupi samo farmerke i patike.

Studentkinja Milica Mitrović iz Beograda kazala je da sreću okuša samo kada su u igri veliki iznosi, tako je u prošlom kolu uplatila dve kombinacije, a za naredno izvlačenje jednu više.

Anketa

Da li igrate loto?

Redovno

Povremeno

Samo kada je u igri veliki dobitak

Retko

Ne igram

snimam...

radim...

Glasaj

Glasaj Rezultat

$(document).ready(function(){ $(".poll-buttons").slideDown('fast'); });

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.