Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2009, 04:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lopovi opelješili kikindski gigant

KIKINDA - Iz magacina „Metanolsko-sirćetnog kompleksa“ a.d. Kikinda, najvećeg proizvođača metanola i sirćetne kiseline na Balkanu, ukradeno je 37 kilograma rodijum III jodida koji se koristi kao katalizator u proizvodnji sirćetne kiseline, saznajemo iz izvora bliskih policiji.

Odmah pošto se pronela vest da je iz MSK ukradena neka materija, u gradu se digla bespotrebna panika, jer, kako saznajemo, ta supstanca nije radioaktivna i nije opasna za ljude.

Kradu šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << stignu

Iz alatnice kikindske firme „DMK- 25. maj Tehnika“ Saša B. (25) i Dalibor R. (23), oba iz Kikinde, u aprilu su ukrali veću količinu strugarskog alata i opreme. Policija je procenila da su na taj način pričinili materijalnu štetu od oko pola miliona dinara. Zbog serije krađa alata i finalnih proizvoda tokom prošle i pretprošle godine ova firma je oštećena za više od milion dinara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.