Lončar o koronavirusu: Nema opasnosti u Srbiji

Izvor: RTS, 21.Jan.2020, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar o koronavirusu: Nema opasnosti u Srbiji

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da u Srbiji nema opasnosti od novog koronavirusa.
Zlatibor Lončar kaže da u Srbiji nema obolelih i da su pooštrene kontrole na graničnim prelazima.

Ministar je pozvao građane da ne idu u Kinu i područja zahvaćena virusom.
"Ako su već otišli ili ako dolaze ljudi iz tog područja ovde, ako imaju bilo kakve simptome neka se jave nadležnima", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istakao je Lončar.
Misteriozni koronavirus pojavio se nedavno u Kini i do sada je od njega preminulo šest osoba, a zaraženo je više od 200.
Najviše zaraženih je u gradu Vuhanu, u provinciji Hubei, ali je zabeležen i u drugim većim gradovima.
Svetska zdrastvena organizacija je saopštila da se u narednim danima očekuju novoregistrovani slučajevi koronovirusa u drugim delovima Kine ali i u drugim zemljama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ima li mesta panici u Srbiji zbog novog kineskog virusa?

Izvor: B92, 21.Jan.2020

Beograd -- Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio da u Srbiji nema mesta za paniku nakon što se u Kini pojavio novi koronavirus, koji se širi i na druge zemlje...Ipak, kako je rekao, kontrola na našim graničnim prelazima će biti pojačana...Lončar je naveo da je Ministarstvo zdravlja sve vreme...

Nastavak na B92...

Zbog OPASNOG VIRUSA koji hara, širom Kine scene kao iz APOKALIPTIČNIH FILMOVA (VIDEO)

Izvor: Blic, 21.Jan.2020

Zbog sve većeg broj zaraženih novim tipom koronavirusa na aerodromima u Kini, ali i drugim zemljama uvedene su dodatne kontrole. Putnici koji putuju ka ili u Vuhan, grad koji je u centru epidemije, prolaze detalje kontrole u strahu da bi virus mogao da se raširi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.