Lončar: Mislim da će biti posla za sud

Izvor: RTS, 12.Jun.2018, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: Mislim da će biti posla za sud

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, upitan šta se dešava sa izveštajem o smrti porodilje iz Priboja, da su pronađeni elementi da se nije postupalo po pravilima i da misli da će biti pokrenut postupak protiv zdravstvenih radnika i da će biti posla za sud.
Upitan i o navodima "da se porodilje šalju iz Priboja u Prijepolje", Lončar je rekao da resorno minisrarstvo i inspekcija nisu zabranili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se rade porođaji u Priboju, dok se ispunjavaju propisani uslovi.
"Inspekcija je bila tamo i opet će biti. Može da se radi sve što je u skladu sa pravilima. Dok to može da se ispunjava radi se, u slučaju da utvrdimo da toga nema, neće se raditi porođaji. O tome strogo vodimo računa", podvukao je Lončar.
Kako je dodao, moraju se razdvojiti dve stvari - da li postoje uslovi da se rade porođaji i da li se oni koji rade pridržavaju pravila.
"Za sada postoje uslovi, a pomno pratimo sta se dešava", ponovio je.
Mediji su pre nekoliko mesci pisali da je porodilja iz Priboja rodila dečaka, a zatim posle višednevnih temparatura pala u komu i posle promene tri bolnice preminula.
Zdravstvene komisije su ispitivale kako je lečena, a porodica za nesavesno lečenje okrivljuje lekare iz Opšte bolnice u Priboju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lončar: Mislim da će biti posla za sud

Izvor: B92, 12.Jun.2018

Užice -- Ministar Zlatibor Lončar izjavio je, upitan šta se dešava sa izveštajem o smrti porodilje iz Priboja,da su pronađeni elementi da se nije postupalo po pravilima...On je naveo da misli da će biti pokrenut postupak protiv zdravstvenih radnika i da će biti posla za sud...Upitan i o navodima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.