Lončar:Država će promovisati uspešne kompanije

Izvor: Akter, 03.Sep.2014, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar:Država će promovisati uspešne kompanije

Kroz međunarodnu saradnju Srbija će promovisati uspešne firme koje kvalitetom i cenom mogu biti konkurentne na evropskom tržištu

Ovo je izjavio ministar zdravlja Zlatibor Lončar obilazeci kompaniju Visaris, koja se bavi proizvodnjom aparata za radiološku dijagnostiku.

Lončar je, nakon što se upoznao sa dosadašnjim radom i planovima za buducnost, rekao novinarima da je do sada nailazio samo na pohvale kada je reč o kvalitetu njihovih aparata.

"Mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kao odgovorna država u obavezi smo da srpskoj firmi, koja se bavi prozvodnjom digitalnih radiografskih aparata, koja radi kvalitetno, zapošljava 50 naših stručnjaka, omogućimo da još bolje i više radi tako što ćemo je promovisati u regionu, a i šire", rekao je Lončar.

On je dodao da u okviru međunarodne saradnje Srbija ima obavezu da promoviše ovakve kompanije, jer je malo zemalja koje imaju svoje proizvođače digitalnih radiografskih aparata kao što je Visaris.

" Na nama je da ih promovišemo u regionu, ali i šire. Tamo gde je sređeno tržište, gde se gleda kvalitet, ali je bitna i cena oni imaju veliku šansu", naglasio je Lončar.

Direktor razvoja kompanije Visaris Vladimir Petrović rekao je da se kompanija već deset godina bavi razvojem vrlo naprednih tehnologija u našoj zemlji i da je do sada realizovano više od 100 ugovora u Srbiji i u inostranstvu.

"U poslednjih nekoliko meseci se značajno širimo posebno u inostranstvu, što pokazuje da počinjemo da se podižemo kao zemlja iz one pozicije u kojoj smo bili", naglasio je Petrović.

On je dodao da su ambicije kompanije velike, da su po kvalitetu dostigli velike svetske kompanije, da im je cilj da ih prestignu, kao i da je zbog toga značajna podrška države.

"Mi smo performansama isti kao i veliki proizvođači u svetu i trebalo nam je nekoliko godina da to dostignemo. Naše ambicije nisu da tu ostanemo već da izađemo ispred njih, jer smatramo da smo brži, bolji i pametniji", naglasio je Petrović.

On kaže da su njihovi uređaji 30 do 40 posto jeftiniji od uređaja velikih proizvođača, a da su na nekim softverskim rešenjima i nekoliko puta povoljniji i dodao da ipak nije najvažnije biti jeftiniji već treba biti bolji.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.