Izvor: RTS, 03.Avg.2021, 20:35

Lokalizovan požar na Mokroj Gori, Vulin zahvalio vatrogascima-spasiocima

Nakon dvodnevne borbe pripadnici MUP-a, u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom, lokalizovali su požar koji je izbio u mestu Brezovica na Mokroj Gori, sprečili njegovo širenje i mogućnost da ugrozi okolna domaćinstva, navodi ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.
U saopštenju ministra Vulina ističe se da su za manje od dva dana vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice uspeli da ogroman požar, koji je zahvatio oko 150 hektara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << niskog rastinja i četinarske šume, stave pod kontrolu i lokalizuju, uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, jakom vetru i nepristupačnom terenu.

Ministar Vulin se zahvalio vatrogascima-spasiocima i pripadnicima Helikopterske jedinice, kao i pripadnicima Specijalizovane jedinice civilne zaštite i dobrovoljnim vatrogasnim društvima koji su se danonoćno borili sa vatrenom stihijom.
„Ponosan sam na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su uvek spremni da zaštite tuđe živote, pa čak i da rizikuju svoje kako bi građani i njihova imovina bili bezbedni", istakao je Vulin.
Na dogašivanju požara na Mokroj Gori angažovana su  64 vatrogasca-spasioca sa 28 vozila, kao i 30 pripadnika dobrovoljno vatrogasnih društava.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP: Lokalizovan požar na Morkoj Gori

Izvor: Danas, 03.Avg.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u sadejstvu sa Helikopterskom jedinicom nakon dvodnevne borbe lokalizovali su danas u 18.00 časova požar koji je izbio u mestu Brezovica na Mokroj Gori, sprečili njegovo širenje i mogućnost da ugrozi okolna domaćinstva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.