Ljig bez vode 18 dana?!

Izvor: S media, 07.Jun.2011, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljig bez vode 18 dana?!

Meštani Ljiga i okolnih sela, koje je pre petnaestak dana zahvatilo nevreme, nemaju vodu već 11 dana. Vodom iz cisterni snabdevaće se najverovatnije još sedam dana, dok vodovod ne bude osposobljen.

U Opštini Ljig koju je pre petnaestak dana zahvatilo nezapamćeno nevreme, još je na snazi vanredno stanje. Meštani pokušavaju da iz 200 kuća iznesu mulj koji je ostao nakon izlivanja reke Ljig i pritoka, i da osposobe oštećeno pokućstvo.

Najmlađi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i dalje ne pohađaju vrtiće, jer se Ljig i okolna sela i dalje vodom za piće snabdevaju iz cisterni, i najverovatnije će tako ostati još sedam dana, jer vodovod neće biti osposobljen.

Poplavljen Niš! (FOTO)

Jaka kiša i grad naneli štetu Leskovcu

Beograd: Proglašena odbrana od poplave

Uz pripadnike Vojske Srbije građani pokušavaju da osposobe za saobraćaj 300 kilometara oštećenih puteva i uništene mostove. Ekipa Zavoda za javno zdravlje u Valjevu počela je dezinfekciju kuća u koje su se izlile reke Ljig sa pritokama u selima Slavkovica, Kadina Luka, Pavežnica, Latković Bap, Ljig i drugima, kako bi bila sprečena pojava zaraze.

- Obraćali smo se svima za pomoć, svima smo pisali, ali pomoć sporo stiže. Od Vlade Srbije dobili smo samo pet miliona dinara, od grada Čačka 200.000 dinara, a od opštine Zvezdara 100.000 dinara. Niko od nadležnih nije nas udostojio da poseti oštećena domaćinstva i da nam pruži pomoć, jer je šteta procenjena na milijardu dinara. Bez pomoći države, štetu dugo nećemo moći da otklonimo - izjavio je Tanjugu dr Miroslav Maksimović, predsednik Skupštine opštine Ljig.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Ljig i dalje bez vode za piće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2011, 17:46

LJIG -..U Ljigu ni danas, ni 12. dana od nevremena i poplava, nema vode za piće iz gradskog vodovoda, rečeno je agenciji Beta u Opštinskom kriznom štabu..."Stabilizovalo se snabdevanje tehničkom vodom koja nije za piće, a građani se pijaćom vodom snabdevaju iz cisterni ili kupuju flaširanu vodu",...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.