Izvor: B92, 01.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić o socijalno ugroženima

Novi Sad -- Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić najavio je posebnu brigu o najugroženijim socijalnim kategorijama.

Ljajić je, u razgovoru sa predstavnicima organizacija invalida Vojvodine u Novom Sadu, rekao da će Ministarstvo 15. juna objaviti jasnu strategiju rada. Prema njegovim rečima, posebno mesto u strategiji imaće najugroženije socijalne kategorije - penzioneri, nezaposleni, izbeglice, osobe sa invaliditetom i deca bez roditeljskog staranja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ministar je naveo da je poseta vojvođanskoj organizaciji invalida prvi zvanični sastanak od kako je na funkciji ministra, navodeći da "na taj način želi da uputi poruku da će mu to biti jedan od prioriteta u radu".

"Želimo da promenimo naviku da se država seti invalida samo na njihov dan i to tako što se neko slika sa njima u medijima. Po isteku mandata želim da kažem da smo nešto konkretno učinili za veliki broj osoba sa invaliditetom", naveo je Ljajić.

Predstavnici invalidskih organizacija iz Vojvodine ministru su preneli nezadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa prethodnim resornim ministarstvom.

Ljajić je naveo da je "već obavešten" da postoji nezadovoljstvo radom tog ministarstva, dodajući da će "sve što je bilo pozitivno nastaviti, a sve nedostake ispraviti".

"Ovo je vaše ministarstvo i u svakom trenutku možete da nam se obratite jer smo na zajedničkom poslu", kazao je Ljajić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.