Izvor: B92, 19.Dec.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lista za stanove sledeće nedelje

Beograd -- Konačna rang-lista konkursa za prodaju 1.000 socijalno neprofitnih stanova biće objavljena do kraja sledeće sedmice, saopšteno je iz gradske uprave.

Na preliminarnu listu podneto je 811 prigovora, od kojih je oko 10 odsto prihvaćeno, ali će konačni podaci biti poznati u ponedeljak, kada Komisija za stambena pitanja gradonačelnika Beograda završi rad.

Konkurs, drugi po redu, za prodaju stanova izgrađenih prema Odluci o uslovima prodaje 2.000 socijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neprofitnih stanova, objavljen je 27. novembra i trajao do 26. decembra 2007.

Izgradnja socijalno neprofitnih stanova, zahvaljujući kojoj će građani moći da na povoljniji način i pod povoljnijim uslovima dođu do stana, ne spada u zakonske obaveze grada.

Stanovi će se prodavati po proizvodnim cenama, uz učešće od 20 odsto, sa rokom otplate 20 godina i godišnjom kamatom od 0,5 odsto, a osoba koja ostvari pravo na kupovinu stana moći će da kupi i manji od onog na koji ima pravo.

Od ukupnog broja stanova, koji se grade u Vojvođanskoj ulici i u Naselju "Ivan Ribar", na Novom Beogradu, najviše je jednoiposobnih - 428 , tu je i 212 dvosobnih, 187 jednosobnih, a ostali su dvoiposobni i veći.

Pravo da učestvuju na konkursu imali su zaposleni u obrazovanju i naučno-istraživačkoj delatnosti, zdravstvu i socijalnoj zaštiti, pravosuđu, Policijskoj upravi za Beograd, gradskoj i opštinskim upravama, javnim preduzećima i drugim službama čiji je osnivač grad ili opština.

Za kupovinu neprofitnih stanova mogli su da konkurišu i mladi bračni parovi, ratni vojni invalidi, roditelji, usvojioci ili staratelji lica sa psihofizičkom ometenošću, invalidi sa teškim telesnim oštećenjem, samostalni umetnici i zaslužni sportisti, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.