Izvor: B92, 14.Apr.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lipljan: Škola za Srbe

Lipljan -- U Lipljanu je otvorena osnovna škola za učenike srpske nacionalnosti, čiju je izgradnju delimično finansirao UNMIK.

Vršilac dužnosti direktora Unmikovog Odeljenja civilne administracije Anil Vasišt rekao je da je ta škola dokaz da manjinske i većinske zajednice na Kosovu mogu da žive i rade zajedno. "Umesto da im deca pohađaju časove u privatnim kućama, Srbi sada šalju svoju decu u pravu školu, koja ima odgovarajući školski materijal i opremu", rekao je Vasišt.

Škola je završena u decembru 2005, a učenici su u nju krenuli 24. januara 2006, posle raspusta. Oko 60 učenika pohađa osam razreda, a 15 dece posećuje predškolsku ustanovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.