Linta i Porfirije: Potreban stalan dijalog Srbije i Hrvatske

Izvor: RTS, 11.Sep.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Linta i Porfirije: Potreban stalan dijalog Srbije i Hrvatske

Zamenik predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije Miodrag Linta i mitroplit zagrebačko-ljubljanski Porfirije saglasili su se da Srbija i Hrvatska moraju da vode stalan i suštinski dijalog na rešavanju svih otvorenih pitanja.
Linta i mitropolit Porfirije, koji su se sastali u Beogradu, ocenili su da se pronalaženjem pravičnog i trajnog rešenja imovinskih i brojnih drugih problema >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oštećenih građana i pravnih subjekata stvaraju preduslovi da se uspostave odnosi punog poštovanja i iskrenog poverenja između dve države i dva naroda, prenosi Tanjug.
Posebnu pažnju potrebno je posvetiti ekonomskom razvoju područja severne Dalmacije, Like, Korduna, Banije i zapadne Slavonije koja su opustošena, opljačkana i porušena tokom devedestih godina, navodi se u saopštenju.
U rešavanju ovog problema potrebna je puna podrška i pomoć obe države, kao i aktivna uloga predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.