Lični pratioci za 250 dece sa smetnjama u razvoju

Izvor: RTS, 08.Jun.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lični pratioci za 250 dece sa smetnjama u razvoju

Grad Beograd je raspisao konkurs za pružanje usluge ličnog pratioca deteta sa smetnjama u razvoju na teritoriji grada u periodu jul-decembar ove godine, saopšteno je iz gradske uprave.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da ta usluga socijalne zaštite ima za cilj da pruži neophodnu pomoć u skladu sa potrebama dece sa smetnjama u razvoju i njihovih porodica, kako bi nesmetano pohađala školske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << aktivnosti i postepeno razvijala samostalnost.

"Programom će od septembra 2015. godine biti obuhvaćeno 250 školske dece sa smetnjama u razvoju, a predviđeno je i pružanje usluge tokom letnjeg perioda za svu decu koja pohađaju predšklsku ustanovu, a koja su uslugu koristila tokom 2015. godine", rekao je Mali, prenosi Beta.
Prema njegovim rečima, na taj način grad Beograd nastavlja da pruža neophodnu podršku deci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, povećanjem kapaciteta pružanja usluge sa 184 na 250 dece sa smetnjama u razvoju.
Rekao je da je grad za te namene izdvojio 42 miliona dinara.
Lični pratioci će pomagati deci sa smetnjama u razvoju u zadovoljavanju osnovnih potreba u svakodnevnom životu, a konkurs predviđa edukaciju svih ličnih pratilaca kroz program koji je akreditovan kod Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.
Pravo na uslugu ostvaruju deca sa smetnjama u razvoju koja su uslugu dobijala tokom prethodne školske godine, kao i deca koja su u međuvremenu dobila mišljenje Interresorne komisije za pružanje dodatne podrške detetu i učeniku u vidu obezbeđivanja usluge lični pratilac i čiji su roditelji podneli zahtev Sekretarijatu za obrazovanje i dečiju zaštitu u gradu Beogradu, piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.