Izvor: B92, 05.Jul.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letovanje za 500 dece sa Kosova

Beograd -- Crveni krst Srbije obezbedio je letovanje za 500 dece sa Kosova i Metohije na moru u Baošiću kraj Herceg Novog.

Sredstva za oporavak kosovskih mališana obezbeđena su donacijama koje su građani i preduzeća uplatili na račun Crvenog krsta Srbije, saopštava CKS. Zahvaljujući donaciji Crvenog krsta Nemačke na oporavku u Baošiću bilo je već 100 dece sa Kosova i Metohije, a njih još 100 će boraviti u Domu Crvenog krsta Crne Gore u Sutomoru.

Na moru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će boraviti deca uzrasta od sedam do 14 godina, deca poginulih, kidnapovanih i nestalih, deca čije su prodice raseljene unutar Kosova od 1999. godine i nakon martovskog pograma, socijalno ugrožena deca, kao i deca koja ove godine nisu boravila na moru u organizaciji neke druge vladine ili nevladine institucije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.