Letnje čari Stare planine

Izvor: RTS, 28.Jul.2019, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Letnje čari Stare planine

Sa 60.000 noćenja prošla godina za Staru planinu bila je rekordna, a ove godine nadmašuju i taj rezultat sa do sada zabeleženih 50.000 noćenja. U letnjim čarima Stare planine uživaju gosti iz svih krajeva Srbije i inostranstva.
Iako je ovde okosnica turizma skijanje, Stara planina sve je atraktivnija i za turiste koji letnji odmor žele da provedu aktivno u prirodi.

"Planina je mesto gde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nalazim mir i dobru energiju. Sa bugarske strane uspon je teži, a ovde smo proveli divan dan", kaže jedan od gostiju.
Neki su osvojili Midžor, i kažu da im je bilo mnogo lepo.
Od dve hiljade ležaja, trećina pripada hotelima Stara planina, Babin zub i Planinarski dom, a gostiju ima i u privatnom smeštaju.
"Do letnje sezone imali smo 24 odsto rasta noćenja u odnosu na isti period prošle godine, što znači da smo od svih turističkih centara imali najveći rast. Kao rukovodilac kompleksa najponosniji sam kada se gosti vrate . A sve više vidim da gosti dovode i svoje prijatelje", kaže Goran Karadžić, direktor kompanije "SP Resort".
Jedina gondola u Srbiji nalazi se upravo na Staroj planini. Aktivna je tokom skijaške sezone. Sve ostalo na 115 hiljada hektara, koliko zahvata ova gorostasna lepotica, atraktivno je i tokom leta gostima koji istovremeno traže mir i spokoj i aktivan odmor.
Sem planinarenja i šetnje planinskim stazama, organizuje se vožnja biciklom, paraglajding, ultra maraton. Nacionalni park privlači i ljubitelji zaštićenih životinjskihi vrsta poput beloglavog supa i mrkog medveda. Gosti su zadovoljni.
Infrastruktura je nova, putevi su dobri, bezbedni, obeleženi, a ima i novih gradilišta. Uz unapređenje turističke ponude bez narušavanja prirode, domaćini su uvereni da će imati sve više gostiju. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.