Izvor: Blic, 02.Nov.2016, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepa vest za Kraljevčane: Grejanje jeftinije za čak 25 odsto

Tačka na kojoj će se razmatrati o pojeftinjenju grejenja biće pred odbornicima na sednici u četvrtak. Ukoliko odbornici usvoje odluku Gradskog veća, a po svemu sudeći nema prepreka da budu protiv, kraljevačka "Toplana" smanjiće cenu grejanja u Kraljevu i to za 4,5 odsto za stambeni, i čak 25 odsto za poslovni prostor.

Na predlog Upravnog odbora "Toplane", Gradsko veće je donelo odluku da umesto dosadašnjih 83,5 dinara, cena grejanja po kvadratnom metru stambenog prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude 80 dinara bez PDV, a poslovnog umesto 250,5 – 200 dinara po kvadratu, takođe bez PDV.

- U mogućnosti smo da to učinimo zbog ostvarenih ušteda u proteklom periodu i stabilnosti u poslovanju. Na ovu odluku svakako je uticalo i saznanje da u narednom periodu neće doći do poskupljenja mazuta i gasa – kaže Dragan Arsenijević, direktor kraljevačke "Toplane".

Prema Arsenijevićevim rečima, Kraljevčani koje greje gradska "Toplana", a takvih je ukupno oko 9.000, računajući vlasnike i stambenog i poslovnog postora, ove zime nemaju razloga za brigu jer sistem centralnog grejanja besprekorno funkcioniše.

- Za razliku od drugih gradova u Srbiji naplata naših potraživanja je čak 94 odsto, što nam omogućava da i mi redovno izmirujemo svoje obaveze Nemamo dugova prema dobavljačima tako da smo za bez problema obezbedili dovoljnu količinu energenata - dodaje Arsenijević.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.