Izvor: S media, 07.Apr.2011, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari: Ne upotrebljavati previše antibiotika

Novosadski lekari upozorili su juče gradjane da antibiotike ne upotrebljavaju nekontrolisano i bez saveta sa lekarom, pošto na taj način antibiotici vremeno gube svoj smisao.

Lekari su u razgovoru s gradjanima na centralnom gradskom Trgu slobode, povodom Svetskog dana zdravlja, upozorili da je evidentna nekontrolisana upotreba antibiotika, što je rezultiralo da ima sve manje antibiotika koji su svrsishodni, jer mikrobi postaju otporni na lekove.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Svetski dan zdravlja obeležen je juče na centralnom novosadskom Trgu slobode sa nekoliko manifestacija, a lekari su gradjanima demonstrirali veštine i tehnike koje su potrebne za pružanje prve pomoći.

Održana je akcija "Otvorena vrata" Doma zdravlja Novi Sad, a Zavod za hitnu medicinsku pomoć predstavio se projektima "Moje srce u tvojim rukama" i "Minute koje život znače".

Putnici, oprez: Superbakterija hara Evropom!

Osiguranje lekara od profesionalne odgovornosti

Kupuju sedative, kao čokoladice!

Lekari Doma zdravlja juče su pregledali oko 800 pacijenata. Oni su apelovali na gradjane da svaki dan odvoje bar malo vremena za svoje zdravlje.

"Gradjanima će biti bolje, a mi ćemo imati manje posla", poručili su lekari.

Zainteresovani gradjani besplatno su proveravali nivo šećera, holesterola i triglicerida u krvi, merili krvni pritisak, radili EKG monitoring, pregledali mladeže, proveravali gustinu kostiju i konsultovali se sa stomatolozima i lekarima.

(Beta)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

LEKARI: NE UPOTREBLJAVATI PREVIŠE ANTIBIOTIKA

Izvor: Kurir, 07.Apr.2011

NOVI SAD - Novosadski lekari upozorili su danas građane da antibiotike ne upotrebljavaju nekontrolisano i bez saveta sa lekarom, pošto na taj način antibiotici vremenom gube svoj smisao...Lekari su u razgovoru s građanima na centralnom gradskom Trgu slobode, povodom Svetskog dana zdravlja, upozorili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.