Lekar uhapšen zbog mita

Izvor: Glas javnosti, 03.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekar uhapšen zbog mita

BEOGRAD - Profesor Miodrag Petrović, načelnik osmog odeljenja Prve hirurške klinike, uhapšen je juče zbog, kako se sumnja, primanja mita za operaciju žučne kese laparskopskim putem šezdesetšestogodišnjoj pacijentkinji.

Kako nezvanično saznajemo u policiji, doktor je uhapšen juče ujutru tokom primanja mita u iznosu od 300 evra. Kako navode izvori u MUP, pre operacije doktor je naveo cenu intervencije. Prema istim informacijama, porodica je predložila da dr Petroviću uplati >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << novac na njegov račun u banci, ali je on rekao da „preferira keš na ruke“.

- Zbog toga je porodica čitav slučaj prijavila policiji - navode izvor u policiji.

Inače, dr Petrovića su pripadnici kriminalističke policije uhapsili i odredili mu četrdesetosmočasovni pritvor posle čega će on biti izveden pred dežurnog istražnog sudiju.

Zbog celog „slučaja“ dr Đorđe Bajec, direktor Kliničkog centra Srbije, održao je juče vanrednu konferenciju za novinare na kojoj je potvrdio da je dr Petrović uhapšen ranije tog dana i naveo da je u međuvremenu i suspendovan sa posla.

- Ako se ispostavi da su istinite sumnje da je od jedne pacijentkinje tražio mito, KCS neće stati iza tog lekara. Klinički centar se svim silama bori protiv korupcije - istakao je Bajec i dodao da postoji sumnja da je dr Petrović tražio mito od pacijentkinje kojoj je 24. avgusta ove godine laparoskopkim putem operisana žučna kesa.

- Ona je na klinici boravila do 27. istog meseca. Klinički centar je ogroman sistem, ima 7.500 zaposlenih i teško je sve to držati pod kontrolom da se ne dešavaju ovakve stvari. Međutim, takvi slučajevi se dešavaju, doduše, sporadično i mi činimo sve da to sprečimo - naveo je Bajec.

Inače, kako je dr Bajec naveo, uhapšeni dr Petrović zaposlen je u Prvoj hirurškoj klinici od 1985. godine i profesor je na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Bajec je još rekao da ne zna detalje o tom slučaju. Na pitanje da li ga je iko iz policije pozvao ili posetio, on kaže da nije, kao i da je tokom hapšenja kolege bio u operacionom sali, a vesti da se to desilo u „njegovoj firmi“ kasnije je čuo na televiziji.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.