Izvor: Blic, 21.Mar.2023, 13:24

Lek ozempic na "crnom tržištu" nude za čak 200 evra, još ga i reklamiraju kao preparat za mršavljenje, a dijabetičari ne mogu da dođu do svoje doze

Od kraja prošle godine u Srbiji vlada nestašica leka "ozempic" koji se koristi u lečenju dijabetesa tipa 2, a sada se ovaj lek na pojedinim sajtovima čak i reklamira kao preparat za mršavljenje! Na "crnom tržištu" njegova cena ide do čak 200 evra! Da do nestašice nije došlo zbog toga što je drastično povećan broj pacijenata kojima je ovaj lek preko potreban, postalo je jasno nakon što je otkriveno da dosta ljudi zloupotrebljava ovaj lek kako bi smršali.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I dalje vlada nestašica leka "ozempic": Može da se kupi samo "na crno" i to za 200 evra!

Izvor: 24sedam.rs, 21.Mar.2023

Iako vlada nestašica, mnogi se snalaze i nabavljaju ovaj lek na crnom tržištu, a ima i onih koji ozbiljno profitiraju

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.