Izvor: B92, 16.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Legijine knjige u "Prosveti"

Beograd -- Knjige Milorada Ulemeka Legije, koje su dve godine prodaju na trafikama, odskora mogu da se kupe i u državnim knjižarama.

Menadžment "Prosvete" smatra da u tome nema ništa pogrešno jer izbor naslova koji će se prodavati u knjižarama isključivo zavisi od interesovanja čitalaca.

"To je legalno izdata knjiga, nijedan knjižar ne može biti veći od javnog tužioca, i to je pitanje državnog i javnog tužioca da li će knjigu zabraniti ili ne, a ne knjižara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje će je poručiti. Rukovodimo se isključivo ekonomskim interesima, a svakako i da vršimo selekciju - dakle, ne možemo mi zabranjivati", objašnjava komercijalni direktor "Prosvete" Dragan Miličić.

Pisac Marko Vidojković smatra da prodaja dela osuđenih osoba u državnim knjižarama govori o tome koliko je srpsko društvo nisko palo.

"To što je Legijina knjiga u knjižari, to što je pored bukvara, i to što je on na njoj nekim ribama sladak, i to što neko može da pronađe i pola rečenice koja ima nekog smisla u njegovoj knjizi, to je sve deo naše lične tragedije, to je sve nekako posledica toga što nam se dešava dugo godina", objašnjava Vidojković.

Milorad Luković Legija, optužen za ubistvo premijera Zorana Đinđića, treba da služi zatvorsku kaznu zbog ubistva Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.