Izvor: B92, 25.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ledine: Problemi sa strujom

Beograd -- Stanovnici beogradskog naselja Ledine protestuju već više dana zbog problema sa snadbevanjem električnom energijom.

Oni zahtevaju od "Elektordistribucije Beograd" da im izgradi trafo-stanicu i tako reši problem. Građani Ledina tvrde da već više dana nemaju struju i po 12 sati. Ista situacija u ovom naselju dešavala se poslednjih pet godina. Građani su juče kontejnerima blokirali saobraćaj u lokalnim ulicama. Bilo je i manjih verbalnih sukoba sa policijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja je došla da reguliše saobraćaj.

Poslednjih pet godina u zimskom periodu, naselje ostaje bez struje od 10 do 12 sati, a neretko i po ceo dan. I ova godina nije izuzetak, pa su meštani zabrinuti da će i ovu Novu godinu dočekati u mraku.

"Ovo je, ja mislim, priprema, kao i prošle godine. Prošle godine nismo imali struju 31. od 7-8 sati do 2. januara ujutru. Nestala je i prethodnih dana, po dva tri sata je puste. Ovo nije naš hir, kao pravimo se mangupi, neko mora da dođe i vidi šta se dešava", kaže jedan od stanovnika.

Žitelji tvrde da je njihovo naselje legalno i da su uplatili po 1.000 evra za priključak struje, kao i da svoje račune na vreme plaćaju.

Iz "Elektrodistribucije Beograd" građanima je rečeno da trafo nema dovoljno snage.

Međutim, stanovnici objašnjavaju da je upravo iz tog razloga jedan od meštana ustupio deo svog placa kao lokaciju za trafo-stanicu, ali da EDB i posle toga nije ništa preduzeo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.