Lebane: Šef fizički napao radnika

Izvor: Glas javnosti, 14.Okt.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebane: Šef fizički napao radnika

LEBANE- U nedavno privatizovanoj fabrici kože u Lebanu, koja je sada u vlasništvu vranjskog preduzeća "Duka" pre dva dana desio se do sada nezabeležen slučaj: šef Marjan Dimitrijević fizički je napao svog radnika, 25-godišnjeg Marka Filipovića.

Pitanje je, kažu, kako bi se radni dan završio da Filipoviću u pomoć nisu priskočila dvojica radnika i šefa odvojili od mladog kolege,

Tragovi onoga što se desilo još se vide na vratu Marka Filipovića. Crvenilo, bol >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i promuklost će proći, kaže Filipović, ali ono što mu se desilo na prvom radnom mestu teško će zaboraviti:

"Počeo je da viče, odjednom me je uhvatio za vrat, ja sam se oslobodio krenuo ka kapiji. Stigao me je, oborio na zemlju i udario pesnicom u bradu."

I u proteklih deset meseci bilo je verbalnih ispada, o čemu je Marko govorio samo svojoj porodici. On ne može da objasni razlog za takvu reakciju šefa, jer, kako tvrdi, nije mu dao nikakav povod svojim ponašanjem:

"Nisam ga izazvao, čak se nisam ni branio kad me je napao, bio je pripit, i sve bi bilo suvisno."

Oni koji ga poznaju, kažu da je Marko dobar i pristojan mladić, ali o samom događaju niko od zaposlenih nije želeo da govori, prenosi RTS.

U firmi nismo zatekli šefa Marjana Dimitrijevića, a jedan od radnika nam je rekao da se za više informacija obratimo vlasniku, Dušanu Dodiću u Vranju. Međutim do Dodića je bilo nemoguće doći, a Dimitrijević nije odgovarao na telefonske pozive.

Detalje ovog događaja utvdić policija, jer - kako nam je potvrđeno - sve je istog dana prijavljeno odeljenju u Bosnjacu. Epilog će, po svemu sudeći, biti na sudu.

"Ići ću do kraja, ne samo zbog mog deteta nego zbog svih onih koji na poslu doživljavaju razna maltretiranja", kaže Markov otac, Jovica Filipović.

O kakvoj je povredi reč lekari će moći da kažu tek nakon detaljnih specijalističkih pregleda. Marko je sada na bolovanju, a o povratku na posao i ne razmišlja.

Iako je reč o povredi na radu, ovaj slučaj ne spada u nadležnost inspekcije rada. U svakom slučaju, ostaće zabeležen kao prvi ovakve vrste na jugu Srbije.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.