Izvor: B92, 17.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lebane: 160 miliona dinara štete

Lebane -- Poplava je u opštini Lebane pričinila štetu veću od 160 miliona dinara, saopštila danas opštinska komisija za utvrđivanje šteta.

Poplava je krajem novembra zahvatila područje te opštine i još nekoliko opština. Najveće štete nanete su objektima za vodosnabdevanje, zatim poljoprivredi, saobraćajnicama, stambenim i pomoćnim zgradama.

Normalizovana je nastava u osnovoj školi u selu Pertate, koja je bila privremeno prekinuta zbog prodora površinskih voda u školsko dvorište i učionice.

Na poplavom pogođenom području nerazvijene opštine Lebane sprovode se mere sanacije, počev od čišćenja rečnog nanosa do dezinfekcije bunara i drugih objekata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.