Izvor: Glas javnosti, 03.Apr.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lažni letak koalicije "Zajedno za Aranđelovac"

BEOGRAD - Koalicija "Zajedno za Aranđelovac - G17 plus, SDPS i Zajedno za Šumadiju" saopštila je da se pojavio navodni letak te koalicije čija sadržina za cilj ima izazivanje verske netrpeljivosti.

- Za građane Srbije podsticanje verske netrpeljivosti na veliki hrišćanski praznik Vaskrs je apsolutno neprihvatljivo. Koalicija "Zajedno za Aranđelovac" se bori za život u otvorenom evropskom društvu koje poštuje različitosti. Ne smemo dozvoliti da širenje govora mržnje, verske, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rasne, nacionalne i svake druge netrpeljivosti dominiraju javnim životom - ističe se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je Koalicija "Zajedno za Aranđelovac" lažni letak predala policiji, i da od nadležnih zahteva da budu otkriveni autori, štamparija kao i oni koji su letak distribuirali, a da protiv njih budu pokrenute zakonske mere.

Koalicija "Zajedno za Aranđelovac" podseća građane Aranđelovca da još uvek nije štampala niti distribuirala nijedan letak i da će to učiniti u subotu, 10. aprila, navedeno je u saopštenju.

U letku koji se pojavio u Aranđelovcu, na slici je džamija, iznad nje i lik lidera Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića, a ispod natpis "selaj alejkum, muslimanski vernici Šumadije" koji se u tekstu pozivaju da podrže koaliciju G17 plus i SDPS.

Letak na kojem se nalaze i oznake G17 plus i SDPS se završava porukom Alah je veliki.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.